Menu

Bijzondere vacature + beste kandidaat = ultieme match

woensdag 22 februari 2017

Bij Actief Werkt! hebben we allerlei vacatures. We zoeken vaak administratiefOskar en Joy medewerkers, technici of heftruckchauffeurs. Soms hebben we bijzondere vacatures: een molenmaker bijvoorbeeld. Of een fruit-keurmeester. Maar Actief Werkt! Veenendaal kreeg enkele maanden geleden een hele bijzondere vacature. Lees hier het verhaal van Oskar en Joy.

Oskar Hendriksen is ondernemer. Sinds 2004 heeft hij een consultancybedrijf, Onetomany.
Hij doet opdrachten in IT-interimmanagement en –projectmanagement. Hij deed tal van opdrachten, zijn bedrijf groeide, hij was succesvol, totdat er in 2015 plotseling een kink in de kabel kwam. Hij werd getroffen door een hersenbloeding.

Oskar is een bevlogen ondernemer, maar ook een positief mens. Zijn motto is niet voor niets
‘Make sure you have a smile on your face at the end of the day!’ Het hielp hem om weer ‘back in business’ te komen, maar hij had wel hulp nodig.


Een bijzondere vacature

Oskar vertelt: “In oktober 2015 ben ik getroffen door een hersenbloeding. Na een ziekenhuisperiode en een zwaar revalidatieproces ben ik gelukkig weer bijna helemaal de oude. Alleen mijn zicht is beschadigd, ik zie maar 30%. En dit wordt ook niet meer beter. Ik was daarom op zoek naar een echte regelneef met oneindige flexibiliteit. Een sterke linkerhand. Iemand die graag wil leren. Iemand die mij mobiliteit brengt en die ik alle ins en outs van mijn vakgebied kan bijbrengen. Een schaap met 5 poten."

"Ik twijfelde wie ik zou benaderen. Moest ik naar scholen gaan of moest ik juist in mijn eigen netwerk zoeken? Via een kennis kwam ik bij Actief Werkt! terecht. Uiteindelijk heb ik voor Mireille en Bo gekozen omdat zij persoonlijk zijn. Alleen al het gesprek van tevoren zorgde ervoor dat ik ging nadenken over wat het allerbelangrijkste is voor mij. Dat bleek de persoonlijke aansluiting te zijn.”


100% match

"De vacaturetekst was supertreffend, ik heb daar heel veel positieve reacties op gekregen. De tekst was spot-on. De aanleiding stond gewoon recht-toe-recht-aan op papier. Evenals het feit dat de exacte invulling zichzelf nog moest wijzen. De kandidaat die is gevonden, Joy, matcht 100% met de beschrijving die we vooraf hadden afgesproken. Mireille en Bo hebben mij echt ontzorgd en dat is waar je als ondernemer naar op zoek bent!"

"De samenwerking met Actief Werkt! is goed, open, transparant en helder. Vanaf het eerste gesprek in Veenendaal, het telefooncontact en de prijsonderhandeling. Zakelijk maar helder. Het voorstellen van de kandidaten was netjes verzorgd. Mireille en Bo zijn bij mij op kantoor geweest met een aantal cv’s en die hebben zij persoonlijk toegelicht. Daarna zijn de kandidaten bij mij op gesprek geweest en ook daar was één van de dames bij. Dit was zeer nuttig. Door de vraagstelling wisten zij ook weer wat belangrijk is in gesprekken en zij gaven mij weer nieuwe inzichten. Ook het nabespreken (evaluatie) is nuttig geweest. Dus niet alleen vacature, plaatsing, factuur. Maar ook nazorg naar mij en mijn nieuwe medewerker."


Hoe gaat het met Joy?

Tot slot vertelt Oskar hoe het nu gaat. "Met Joy gaat het hartstikke goed. We hebben van te voren met elkaar besproken hoe we het gaan aanpakken. Joy gaat mee naar alle afspraken en mag alles vragen wat ze wilt weten. Domme vragen bestaan niet. We hebben afgesproken dat ik haar in het diepe gooi, maar haar niet laat ‘verdrinken’. Ik help haar waar dat nodig is. Joy heeft nu haar eerste eigen opdracht. We hebben goede gesprekken, plezier en er wordt hard gewerkt.”

Dit soort matches, daar doen we het voor. We wensen Joy en Oskar nog heel veel succes en werkplezier!