Menu

Belangrijke info over jouw salarisbetaling en de feestdagen

maandag 10 december 2018

Het is al bijna kerst! Of je nu vrij bent, of moet werken; de feestdagen hebben gevolgen voor jouw salarisbetaling. Welke dat zijn lees je hier. 

 

Wanneer wordt je salaris uitbetaald?

Je salaris van week 51 (dat is de week van 18 december) krijg je normaal gesproken op dinsdag.Omdat tijdens de kerstdagen de banken gesloten zijn, krijg je je salaris later op je rekening gestort, namelijk op donderdag 27 december. Je salaris van week 52 (dat is de week van 24 december) krijg je ook later uitbetaald dan je gewend bent. Dinsdag zijn de banken gesloten vanwege nieuwjaarsdag. Je krijgt je salaris dan op woensdag 2 januari. Je salaris met de feestdagen

Of je recht hebt op doorbetaling van feestdaguren lees je hieronder. Als dat zo is, krijg je de feestdaguren van kerst uitbetaald in week 2. De feestdaguren van nieuwjaarsdag krijg je uitbetaald in week 3. 

 

Heb jij recht op doorbetaling van feestdaguren?

Kerst valt op dinsdag en woensdag dit jaar, en nieuwjaarsdag op dinsdag. Ben jij verplicht vrij? Als deze dagen jouw vaste werkdagen zijn, heb je recht op doorbetaling. Wij checken handmatig je werkpatroon, om te zien of het gaat om vaste werkdagen of niet. Dat kost extra tijd, en om die reden worden de feestdaguren met de betaling van de week er op uitbetaald. 
De feestdaguren van kerst krijg je zoals hierboven aangegeven in week 2. De feestdaguren van nieuwjaarsdag krijg je in week 3. Werk jij nooit op dinsdag en woensdag? Dan heb je natuurlijk niet ineens recht op uitbetaling. 

Heb je hier nog vragen over? Stel ze dan aan je contactpersoon van Actief Werkt!

Fijne feestdagen allemaal!