Menu

Opleiding Zonnepanelen- Monteur tot Installateur

Installatietechniek

27-06-2022

Heel Nederland

Ben jij een aanpakker, werk je graag buiten en heb je geen probleem met werken op hoogte? Dan is het (om)scholingstraject Zonnepanelen- Monteur en Installateur echt iets voor jou en ben je hier op het juiste adres!

>> Direct aanmelden

 

Een opleiding met toekomstperspectief

De zonne-energie is booming business! We moeten in Nederland steeds meer verduurzamen, dat verklaart waarom we van alle Europese landen, de meeste zonnepanelen per hoofd van de bevolking hebben! Door de toenemende vraag is een beroep in deze sector enorm kansrijk!

Startdatum

3 oktober 2022

Opleidingsduur

Totaal duur: +/- 1 maand;

Zonnepanelen Monteur

 • 2 trainingsdagen (inclusief certificaat);
  Je ontvangt het certificaat wanneer je met goed gevolg hebt deelgenomen aan 2-daagse training
 • 3 weken ‘inwerken’ bij een leuke opdrachtgever.

Zonnepanelen Installateur

Na het afronden van de Zonnepanelen Monteur opleiding kun je aansluitend doorgaan met de opleiding Zonnepanelen Installateur

•          3-daagse training (inclusief examen)

Locatie opleiding

Verschillende locaties mogelijk in Nederland

Inhoud opleiding

 • Na afronding van de opleiding Zonnepanelen Monteur kun jij op een veilige en juiste manier zonne-energiesystemen op hellende en platte daken monteren volgens de verschillende montagemethodieken.
 • Na het afronden van de opleiding Zonnepanelen Installateur kun je een zonnestroominstallatie op een veilige manier onder het dak installeren tot in de meterkast, dus tot en met het mogelijk aanpassen en uitbreiden van de verdeelinrichting tot 3 x 25 ampère. Vaardigheden gericht op het verrichten van de juiste metingen, het voorbereiden van de DC- en AC-bekabeling, het monteren van de omvormer, het aansluiten op de meterkast en het uiteindelijke in bedrijfstellen van de installatie worden geoefend. Aan de hand van checklijsten wordt gecontroleerd of de installatie goed is aangelegd en goed functioneert. De onderliggende regelgeving van de NEN 1010 en NEN 3140 worden tijdens de training behandeld.

Voor wie?

Het opleidingstraject is voor iedereen die nieuwsgierig, flexibel, en oplossingsgericht is, en zich herkent in de volgende punten:

✓ Hands on mentaliteit;

✓ Affiniteit met de techniek;

✓ Geen hoogtevrees of fysieke beperkingen;

✓ Redelijke beheersing van de Nederlands taal;

✓ Samenwerken 'Teamwork makes the dreamwork';

✓ Werken in de buitenlucht. 

Kun jij je vinden in bovenstaande kenmerken? De zon lacht je tegemoet want dit is misschien wel de eerste kennismaking met jouw perfecte nieuwe baan in de Zonne- energie! Kom maar op met die kansrijke toekomst!

Geïnteresseerd?

Is je interesse gewekt en kun je niet wachten om Nederland verder te verduurzamen? Via onderstaande formulier meld jij je gemakkelijk aan voor de opleiding Zonnepanelen- Monteur tot Installateur. Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op. Wij gaan graag met jou in gesprek om de mogelijkheden te bespreken en eventuele vragen te beantwoorden. 

 

 

 

 

Schrijf je in

Waarom Actief!

 • Solliciteer binnen 2 minuten
 • Meer dan 50 locaties
 • Je eigen contactpersoon
 • Handige 'Mijn Actief' App
 • Direct aan de slag!