Menu

Opleiding Zonnepanelenmonteur

Installatietechniek

20-03-2023
Heel Nederland

Steeds meer bedrijven en particulieren plaatsen zonnepanelen op hun bedrijfspand of huis om energie op te wekken. Elektriciteit opwekken via zonne-energie is duurzaam en men bespaart ermee op de energierekening. Logisch dat de vraag naar zonnepanelen nog steeds toeneemt en deze mark volop in ontwikkeling is.

Heb je passie voor duurzame energie en affiniteit met techniek? Volg onze opleiding Zonnepanelenmonteur en wees klaar voor de toekomst!

Inhoud

De opleiding Zonnepanelenmonteur bestaat uit een theorieavond en een dag praktijkles met aansluitend aan deze dag het examen in de avond. Tijdens de opleiding leer je hoe je op een veilige en correcte wijze een PV (zonnepaneel) installeert op daken en hoe de zonnepanelen worden aangesloten op de omvormer en het elektriciteitsnet. Daarnaast is er aandacht voor de theorie.

De volgende onderdelen komen tijdens de opleiding aan bod:

✓ Veilig werken op hoogte
✓ Theorie PV installaties
✓ Montage van het zonnepaneel op het demodak
✓ Installatie van de omvormer en aansluiten van de omvormer in de meterkast
✓ Onderhoud en het opsporen van fouten in de installatie
✓ Oplevering aan de klant

Instroommogelijkheden 

Je kunt maandelijks instromen in deze opleiding. De startdatum is in overleg.

Afronding

De opleiding wordt afgesloten met een examen en bij een positieve beoordeling ontvang je het (TSH) Certificaat Zonnepanelenmonteur.

Aanmelden

Via onderstaande formulier meld jij je gemakkelijk aan voor één van onze installatietechniek opleidingen en cursussen Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op. Wij gaan graag met jou in gesprek om de mogelijkheden te bespreken en eventuele vragen te beantwoorden. 

 

Schrijf je in

Waarom Actief!

  • Solliciteer binnen 2 minuten
  • Meer dan 50 locaties
  • Je eigen contactpersoon
  • Handige 'Mijn Actief' App
  • Direct aan de slag!