Menu

Opleiding W-Installatiemonteur

Installatietechniek

01-12-2022

Emmen

Heb jij technisch inzicht, ben je nauwkeurig, handig en werk je graag zelfstandig? Dan is onze opleiding tot W-Installatiemonteur écht iets voor jou. Als W-Installatiemonteur (Werktuigkundige Installatiemonteur) leg jij installaties aan voor gas, water, verwarming en verse lucht en laat je ze vlekkeloos werken. Ook het programmeren en onderhoud van installaties, bij mensen thuis of in bedrijven valt binnen het mooie vak van W-installatiemonteur.

En opleiding met toekomstperspectief

De totale productie binnen installatiebranche neemt enorm toe en zal de komende jaren alleen maar verder toenemen. Er is dan ook veel vraag naar (W-) Installatiemonteurs en er zijn volop installatietechniek vacatures. In de opleiding W-Installatiemonteur leer je de technische kenmerken en toepassingen van verschillende installatietechnieken kennen en toepassen. Ook zitten duurzame en innovatieve technieken in het opleidingsaanbod (o.a. montage van warmtepomp). Na afronding van deze opleiding ben jij breed inzetbaar binnen de installatietechniek!

Inhoud opleiding

Tijdens onze opleiding tot W-Installatiemonteur leer je hoe je diverse water-, gas en verwarmingsinstallaties aanlegt, onderhoudt, repareert en wijzigt. De opleiding wordt gegeven vanuit onze eigen vakschool in Emmen (TSH). Het opleidingstraject duurt 6 weken en omvat totaal 23 dagen. De volgende onderdelen worden in de opleiding W-installatiemonteur behandelt:

Theorie

✓  Inleiding in de verwarmingstechniek
✓  Veiligheid, Gezondheid en Milieu
✓  Gereedschapskennis
✓  Materialenkennis
✓  Uittrekken van materialen
✓  Tekeninglezen
✓  Inleiding in de watertoevoer
✓  Inleiding in de waterafvoer
✓  Voorschriften

Praktijk*

✓  Verwerken van dunwandige stalenbuizen, knelkoppelingen, buigen van bochten, etc.
✓  Kunststof buissystemen (Rehau, Viega, etc.)
✓  Aanleggen verwarmingsinstallatie
✓  Montage warmtepomp
✓  Aanleggen drinkwaterinstallatie
✓  Aanleggen riolering
✓ Verwerken Spirobuis
✓  Verwerken PP,PE
✓  Fitten ½”stalenleidingen, incl. schroefdraadtappen
✓  Hard solderen

* Circa 75% van de lestijd is praktijkinstructie. 

Kosten

Je hoeft zelf geen lesgeld te betalen. Boeken, gereedschapskoffer, kleding en persoonlijke beschermingsmiddelen zijn voor rekening van Actief  Werkt! Techniek.

Afronding

De opleiding wordt afgesloten met een praktische proeve van bekwaamheid, bij een voldoende resultaat ontvangt de deelnemer een (TSH) certificaat.

Aanmelden

Via onderstaande formulier meld jij je gemakkelijk aan voor één van onze installatietechniek opleidingen. Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op. Wij gaan graag met jou in gesprek om de mogelijkheden te bespreken en eventuele vragen te beantwoorden. 

 

Schrijf je in

Waarom Actief!

  • Solliciteer binnen 2 minuten
  • Meer dan 50 locaties
  • Je eigen contactpersoon
  • Handige 'Mijn Actief' App
  • Direct aan de slag!