Menu

Schilder opleidingen

Opleiding schilder volwassenen

Actief Techniek biedt je een opleiding tot schilder voor volwassen vanaf 18 jaar. Je komt eerst bij één van onze vestigingen langs voor een kennismakingsgesprek. Daarop volgt een tweede gesprek waarbij we de diepte in gaan. Tot slot wordt in een assessment beoordeeld of je geschikt bent voor de opleiding die wij verzorgen in samenwerking met TSH Vakopleidingen. De spullen die je nodig hebt voor de opleiding tot schilder, zoals werkkleding en gereedschap, regelen wij voor je. Ook vinden we een geschikte stageplaats en zorgen we dat je reiskosten worden vergoed.

Opleiding vakbekwaam schilder

Je leert alles over het schildersvak bij onze opleiding tot schilder, van schuren en kitten tot plamuren en houtrot repareren. Ook weet jij straks hoe je veilig kunt werken met een rolsteiger, ladder of trap. Je bent geschikt voor de opleiding tot schilder als je gemotiveerd bent en hard werken jou niet vreemd is. Je vindt ook opleidingen bij Actief Techniek in andere branches, zoals:

Opleiding schilder werken en leren

Breng jij de theorie graag meteen in de praktijk? Dan is een opleiding tot schilder met een combinatie van werken en leren perfect voor jou. De eerste 12 weken van het opleidingstraject leer je de basis van het vak in de werkplaats onder begeleiding van een erkende leermeester. Daarna breng je je basiskennis in de praktijk en ga je 12 weken stage lopen. Als alles op rolletjes loopt in jouw opleiding tot schilder met werken en leren, heb je snel een leuke, nieuwe baan!

Opleiding schilder jaar

Wil jij graag snel aan de bak of je laten omscholen? De opleiding tot schilder duurt ongeveer een jaar. Heb je een uitkering? In overleg met het UWV en de gemeente zijn de eerste 24 weken van de opleiding met behoud van uitkering.

Bij een baan als schilder is het meestal rennen of stilstaan; in het schilderseizoen is er volop werk, in de winter zijn er minder opdrachten. Deze tijd zou je kunnen besteden aan bijscholing.

Vacatures en ZZP opdrachten

Bij ons kun je niet alleen een opleiding doen in de branche van je keuze. Je vindt ook vacatures bij Actief Techniek én we verzorgen ZZP bemiddeling. Als jij al bent opgeleid, kun je meteen beginnen! Werk je als ZZP’er en zoek je ZZP opdrachten? Ook dan zit je goed bij ons. Wij regelen opdrachten voor je en nemen de administratieve rompslomp van je over. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.