Menu

Opleiding Operator

Techniek

28-03-2023
Heel Nederland

Wil jij je ontwikkelen tot Procesoperator? Bij Actief kan dat! Wij bieden zowel omscholing als bijscholing in de techniek aan. Dit betekent dat het niet uitmaakt welke vooropleiding je gevolgd hebt of welk beroep je uitoefent, het belangrijkste is dat jij gemotiveerd bent! Met de opleiding Operator kun jij in twee jaar een erkend MBO diploma halen. Je werkt en leert tegelijk, zo verdien jij salaris tijdens het volgen van jouw opleiding!

Opleidingsmogelijkheden tot Operator

Wij bieden de opleiding van Operator A en B aan (MBO niveau 2 en 3). Tijdens het volgen van deze opleiding ga je aan de slag bij één van onze opdrachtgevers en word je begeleid op jouw werkplek door een erkend leermeester. Daarnaast krijg je (loopbaan)begeleiding van onze collega’s.

Wat doet een Operator?

Je bent als Operator een belangrijke schakel in het maken van het product. Werkzaamheden die jij dagelijks uitvoert zijn:

✓ Je stelt de machines in en waar nodig bij
✓ Je controleert de orders op aanwezigheid van materiaal en hulpstoffen
✓ Je voert kwaliteitscontroles uit
✓ Je grijpt waar nodig in en/meldt storingen
✓ Je voert onderhoud uit aan de machines
✓ Je volgt de richtlijnen van HACCP op 

Inhoud opleiding Operator

Tijdens de opleiding doe je zowel theorie- als praktijkervaring op.

Theorielessen volg je bij een erkende MBO school bij jou in de buurt. De lessen worden klassikaal en online gegeven.

Praktijkervaring doe je op bij één van onze opdrachtgevers, hier word je begeleid door een erkend leermeester. Samen kijken we welke opdrachtgever het best bij jou past.

De opleidingen Operator A en B bestaan uit 3 fasen:

Fase 1
In de eerste fase van de opleiding leer je de bedrijfstak kennen, veilig werken en leer je de basisvaardigheden van een Operator.

Fase 2
De tweede fase van de opleiding bestaat uit een verbreding en verdieping van jouw kennis en vaardigheden. Je verdiept je in je eigen werkplek. Je leert processen op te starten, te beheersen en over te dragen of af te ronden. Daarnaast ga je onderhoudswerkzaamheden uit voeren of te begeleiden. Tevens borg je de kwaliteit.

Fase 3
De derde fase van de opleiding is vooral gericht op het aanbrengen van verbeteringen op de werkplek.

Kosten en opleidingsduur

Je hoeft zelf geen lesgeld te betalen. Boeken, kleding en persoonlijke beschermingsmiddelen zijn voor rekening van Actief. Je werkt fulltime en besteedt ongeveer een dag per week aan zelfstudie. Binnen 2 jaar rond je deze opleiding af en ga jij aan de slag als operator. 

Instroommogelijkheden 

Voor deze opleiding is wekelijks instroom mogelijk. Neem contact met onze vestigingen op om de mogelijkheden te bespreken.

Toekomstperspectief

Na het afronden van de opleiding kom je vaak vast in dienst bij één van onze opdrachtgevers. Yara Sluiskil heeft regelmatig operator vacatures open staan. Ook is het mogelijk om door te stromen naar een vervolgopleiding (Operator niveau 3 of 4).

Aanmelden

Wil jij je graag aanmelden voor de opleiding of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We komen graag met jou in contact om de mogelijkheden te bespreken.

 

 

Schrijf je in

Waarom Actief!

  • Solliciteer binnen 2 minuten
  • Meer dan 70 locaties
  • Je eigen contactpersoon
  • Handige 'Mijn Actief' App
  • Direct aan de slag!