Menu

Opleiding Medewerker Hovenier

Groen

26-11-2022
Heel Nederland

Ben jij werkzaam in het Groen en wil jij je graag verder ontwikkelen tot Medewerker Hovenier? Dan ben je bij Actief aan het juiste adres! Wij bieden jou de MBO-opleidingen Medewerker Hovenier niveau 2 en 3 aan. Tijdens deze MBO-opleidingen leer je de dagelijkse voorkomende werkzaamheden in de groene sector. Interesse? Lees dan snel verder!

De opleiding

Wij bieden jou deze opleiding aan volgens de beroepsbegeleidende leerweg (BBL), dit is een combinatie van werken en leren. Dit betekent dat je één dag per week naar een erkende MBO school bij jou in de buurt gaat en de andere dagen aan het werk bent bij één van onze opdrachtgevers in het Groen. Op deze leerplek word je begeleid door een erkend leermeester.

Tijdens de MBO-opleiding Medewerker Hovenier leer je de dagelijks voorkomende werkzaamheden in de groene sector.

Hierbij kun je denken aan:

✓ Het aanleggen en onderhouden van tuinen, parken en verhardingen
✓ Het snoeien van struiken en bomen
✓ Opdoen van plantenkennis

Ook komen algemeen vormende vakken tijdens de opleiding aan bod. Dit zijn vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap.

Wie kan er deelnemen aan de opleiding?

De MBO-opleiding Medewerker Hovenier is gericht op (toekomstige) medewerkers van groen- en hoveniersbedrijven, gemeenten en organisaties op het gebied van natuurbeheer.

Waar kun je aan het werk?

Na het volgen van de opleiding kun je aan het werk bij:

✓ Hoveniersbedrijven
✓ Dienst openbare ruimten
✓ Landschapsbeheer
✓ Waterschappen
✓ Golfbanen
✓ Recreatieparken

Kosten

Je hoeft zelf geen lesgeld te betalen. Boeken, kleding en persoonlijke beschermingsmiddelen zijn voor rekening van Actief. Je werkt fulltime en besteedt ongeveer een dag per week aan zelfstudie.

Aanmelden opleiding Medewerker Hovenier

Wil jij je graag aanmelden voor de opleiding of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We komen graag met jou in contact om de mogelijkheden te bespreken.

 

Schrijf je in

Waarom Actief!

  • Solliciteer binnen 2 minuten
  • Meer dan 50 locaties
  • Je eigen contactpersoon
  • Handige 'Mijn Actief' App
  • Direct aan de slag!