Menu

Opleiding Installatiemonteur

Installatietechniek

30-06-2022
Heel Nederland

Als W- installatiemonteur heb je een afwisselende baan en werk je bij een bedrijf dat werktuigbouwkundige en sanitaire installaties aanlegt, onderhoudt, repareert en wijzigt.

Werk jij graag met je diverse materialen en ben je geïnteresseerd in verwarmings-, gas- of drinkwaterinstallaties? Dan is deze opleiding iets voor jou! In deze opleiding leer je de technische kenmerken en toepassingen van verschillende installatietechnieken kennen en toepassen. Ook zitten nieuwe duurzame en innovatieve technieken in het opleidingsaanbod. Na afronding van deze opleiding ben jij breed inzetbaar binnen de installatietechniek!

Inhoud opleiding

Tijdens onze opleiding tot W- installtiemonteur leer je hoe je diverse water-, gas en verwarmingsinstallaties aanlegt, onderhoudt, repareert en wijzigt. De opleiding wordt gegeven vanuit onze eigen vakschool in Emmen (TSH). Het opleidingstraject duurt 6 weken en omvat totaal 23 dagen. De volgende onderdelen worden in de opleiding W-installatiemonteur behandelt:

Theorie

✓  Inleiding in de verwarmingstechniek
✓  Veiligheid, Gezondheid en Milieu
✓  Gereedschapskennis
✓  Materialenkennis
✓  Uittrekken van materialen
✓  Tekeninglezen
✓  Inleiding in de watertoevoer
✓  Inleiding in de waterafvoer
✓  Voorschriften

Praktijk*

✓  Verwerken van dunwandige stalenbuizen, knelkoppelingen, buigen van bochten, etc.
✓  Kunststof buissystemen (Rehau, Viega, etc.)
✓  Aanleggen verwarmingsinstallatie
✓  Aanleggen drinkwaterinstallatie
✓  Aanleggen riolering
✓ Verwerken Spirobuis
✓  Verwerken PP,PE
✓ Fitten ½”stalenleidingen, incl. schroefdraadtappen
✓ Hard solderen

* Circa 75% van de lestijd is praktijkinstructie. 

Kosten

Je hoeft zelf geen lesgeld te betalen. Boeken, gereedschapskoffer, kleding en persoonlijke beschermingsmiddelen zijn voor rekening van Actief Techniek.

Instroommogelijkheden

Voor deze opleiding is wekelijks instroom mogelijk.

Toekomstperspectief

Na het afronden van de opleiding W- installatiemonteur ben jij breed inzetbaar binnen de installatietechniek! Je kan aan het werk in woningen, kantoren, fabrieken, ziekenhuizen, scholen of de industrie. Samen kijken we waar jouw kwaliteiten het beste tot hun recht komen. Wil je graag doorstuderen? Dan kijken we graag met jou naar de mogelijkheden.

Afronding

De opleiding wordt afgesloten met een praktische proeve van bekwaamheid, bij een voldoende resultaat ontvangt de deelnemer een (TSH) certificaat.

Aanmelden

Via onderstaande formulier meld jij je gemakkelijk aan voor één van onze installatietechniek opleidingen. Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op. Wij gaan graag met jou in gesprek om de mogelijkheden te bespreken en eventuele vragen te beantwoorden. 

 

Schrijf je in

Waarom Actief!

  • Solliciteer binnen 2 minuten
  • Meer dan 50 locaties
  • Je eigen contactpersoon
  • Handige 'Mijn Actief' App
  • Direct aan de slag!