Menu

BBL Opleiding Schilder - Niveau 1

Schilders

20-03-2023
Heel Nederland

Is het strak in de lak zetten van oppervlakten en materialen helemaal jouw ding? Dan is het beroep schilder echt iets voor jou!

Wanneer je nog geen startkwalificatie voor de BBL schildersopleiding (niveau 2) hebt, kun je starten met de BBL opleiding assistent bouwen, wonen en onderhoud (Entree Bouw). Deze opleiding is het voorschakeltraject voor de BBL schildersopleiding (niveau 2). 

BBL traject

Tijdens de BBL opleiding Assistent bouwen, wonen en onderhoud werk je vier dagen per week bij een schildersbedrijf. Wij hebben een groot netwerk van schildersbedrijven bij jou in regio, daarom zorgen wij voor een passend leerbedrijf. Heb jij zelf contact met een schildersbedrijf waar je aan de slag kunt, dan is dit ook mogelijk. De Wet Educatie en Beroepsonderwijs verplicht mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. Is het schildersbedrijf waar jij aan de slag wilt nog niet erkend? Dan kan Actief Techniek erkenning aanvragen voor het bedrijf. 

Voor de dagen die je werkt ontvang je salaris. Dit is conform Schilders CAO (op basis van leeftijd).

Daarnaast ga je één dag per week naar school. Je volgt theorie- en praktijklessen op het gebied van bouw, zoals timmeren en schilderen. Hierbij leer je veilig omgaan met gereedschappen en machines.

Naast de vakken die direct met je toekomstige beroep te maken hebben, volg je ook algemene vakken, zoals Nederlands, rekenen en Loopbaan en burgerschap. Dit zijn verplichte vakken waarvoor je examen doet.

Kosten

Je hoeft zelf geen lesgeld te betalen. Ook boeken, modulen en andere leermiddelen zijn voor rekening van Actief Techniek. Eventuele aanschaf van een laptop dien je zelf te betalen.

Praktische zaken

Je volgt deze éénjarige opleiding aan het Alfa College in Groningen. De opleiding bestaat inhoudelijk uit:

✓ vaktheorie
✓ praktijklessen
✓ algemene vakken (Engels, Nederlands, rekenen en loopbaancoaching)

Instroommogelijkheden

Het is voor deze opleiding mogelijk om in september of februari in te stromen.

Toelatingseisen

Om te starten met deze opleiding heb je geen diploma nodig. Een vereiste voor het volgen van deze opleiding is dat je 16 jaar zijn om te starten. 

Na de opleiding

Met je Entree Bouw diploma op zak kun je na het behalen van je diploma doorstromen naar de BBL schildersopleiding (niveau 2). Deze opleiding duurt 2 jaar en is specifiek gericht op het schildersvak. 

Tijdens de BBL opleiding Schilder maak je kennis met werkzaamheden zoals:
✓ schuren
✓ plamuren
✓ schilderen
✓ glas plaatsen
✓ behangen

Wanneer je dit diploma heb gehaald kun je aan de slag bij een schilders- en/of onderhoudsbedrijf.

Aanmelden

Wil jij je graag aanmelden voor deze opleiding of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We komen graag met jou in contact om de mogelijkheden te bespreken.Schrijf je in

Waarom Actief!

  • Solliciteer binnen 2 minuten
  • Meer dan 50 locaties
  • Je eigen contactpersoon
  • Handige 'Mijn Actief' App
  • Direct aan de slag!