Menu

Werken in de Infra- of Groenbranche

Na afloop van de stageperiode van de opleiding Assistent Infra - Groen gaan wij jou begeleiden naar een passende baan en krijg jij een contract aangeboden bij Actief. Wij hebben een groot netwerk van interessante bedrijven in beide branches en daarom zijn er voor jou veel mogelijkheden om te werken bij een bedrijf dat bij jou past. Of heb je na de opleiding de smaak te pakken? En wil je graag nog doorleren? Dat kan natuurlijk ook. Wij bieden namelijk ook de mogelijkheid om je in te laten stromen op een passend BBL-traject.

Werkzaamheden functie Assistent Infra

Assistent Infra is een veelzijdig beroep; je bent constant actief op diverse plaatsen en je werkt steeds met verschillende mensen. Je werkt bijvoorbeeld aan de aanleg, renovatie en het onderhoud van water-, gas- en elektraleidingen. Of je houdt je bezig met de aanleg en het onderhoud van infrastructurele werken. De infra werkzaamheden worden uitgevoerd in de grond-, weg-, en waterbouw (GWW). Het gaat vaak om diverse weg,- en waterbouwkundige constructies, bestratingen, oeverconstructies en rioolconstructies. Benodigde grondwerkzaamheden bestaan onder andere uit het sleuven graven en bermen afwerken. Als Assistent Infra werk je op een bouwplaats maar je kan ook actief zijn in de wegenbouw of bij het water zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Je werkt vooral buiten. Als assistent kun je goed samenwerken, aanwijzingen opvolgen en let je op de veiligheid en het milieu.

Werkzaamheden functie Assistent Groen

De werkzaamheden van een Assistent Groen zijn zeer divers; Je assisteert de vakman bij onderhoud en aanleg werkzaamheden in particuliere tuinen, machinaal heggen scheren, maai werkzaamheden, bomen snoeien vanuit een hoogwerker, onkruidbestrijding in plantsoenen en parken, beplantingen zetten etc. Als Assistent Groen ben je continu op verschillende plaatsen werkzaam. Je werkt steeds met verschillende mensen en je voert onder begeleiding werkzaamheden uit. Soms werk je samen met je leidinggevende. Als Assistent Groen kun je goed samenwerken, aanwijzingen opvolgen en let je op de veiligheid en het milieu.

Nadat je de opleiding Assistent Groen hebt afgerond ga je assisterende werkzaamheden verrichten in de groenvoorziening. Je kunt aan de slag bij onder andere hoveniers- of groenvoorzieningsbedrijf, een gemeentelijke plantsoenendienst of een andere overheidsinstelling (zoals een waterschap) en mogelijke functies zijn:

✓ Assistent hovenier
✓ Medewerker groenvoorziener
✓ Grondwerker of Opperman

 

Enthousiast?

Neem contact op met onze collega's bij jou in de buurt om de opleidingsmogelijkheden te bespreken!