Menu

Offshore opleidingen

Marine en offshore opleiding

Werk jij het liefst met groot materieel in een drukke omgeving waar altijd iets gebeurt, zoals in de scheepvaart, bij een haven of op een boorplatform? Meld je dan aan voor onze marine en offshore opleidingen. Je leert bijvoorbeeld hoe je veilig kunt werken in verschillende situaties en hoe je een kraan moet besturen. De marine en offshore opleidingen bestaan over het algemeen uit een training van in totaal 3 of 6 dagen. Deze is daarom eenvoudig te volgen naast je reguliere baan.

Offshore opleiding veiligheid

Het verbaast je waarschijnlijk niet dat bij een offshore opleiding veiligheid heel belangrijk is. Het kan goed zijn dat je bijvoorbeeld op grote hoogte moet werken en/of op het water. Daarom kun je bij Actief Techniek de volgende trainingen volgen:

  • Electronic Personal Induction and Training System (EPITS)
  • Minimum Industry Safety Training (MIST)
  • NOGEPA 0.5A Basic Offshore Safety Introduction
  • Basic Safety GWO

Door een offshore opleiding over veiligheid te volgen, verklein je de kans op ongevallen en letsel. Je leert bijvoorbeeld hoe je veilig kunt werken met een helikopter of hoe je het beste een brand kunt bestrijden.

Offshore opleiding en training

Als E&I monteur, fitter of lasser kun je zowel offshore als in de installatietechniek of metaal aan de slag. Daarom vind je deze opleidingen (en/of trainingen) tussen onze installatietechniek en metaal opleidingen. Deze trajecten zijn vaak een combinatie van werken en leren, waarbij je 1 dag naar school gaat en 4 dagen werkt bij een erkend leerbedrijf. Over het algemeen ben je binnen 1 à 2 jaar klaar met een metaal of offshore opleiding. Een training is veel korter; vaak maar een paar dagen. Er zijn zelfs trainingen die je via internet kunt volgen.

Offshore opleiding windindustrie

Bij Actief Techniek kun je onder andere een offshore opleiding volgen specifiek voor de windindustrie: Basis Safety GWO. Deze training draait om veiligheid. De volgende modules komen aan bod:

  • GWO Module First Aid (Eerste hulp)
  • GWO Module Manual Handling
  • GWO Module Fire Awareness (brandveiligheid)
  • GWO Module Working at Heights (werken op grote hoogte)
  • GWO Module Sea Survival (overleven op zee)

Je krijgt zowel theorie- als praktijklessen verdeeld over 6 dagen. Let op! De offshore opleiding voor vakmensen in de windindustrie wordt in het Engels gegeven. Wil je meer weten over de opleidingen bij Actief Techniek? Kom dan eens langs bij één van onze vestigingen. Hieronder zie je een lijstje van branches waarin wij opleidingen aanbieden:

Vacatures en ZZP opdrachten

Wij zijn van alle markten thuis; je kunt bij ons een opleiding volgen, solliciteren en ZZP opdrachten binnenslepen. Ben jij al opgeleid in een bepaalde branche? Reageer dan gelijk op de vacatures bij Actief Techniek. Wij hebben ook klanten die ZZP'ers zoeken voor een tijdelijke opdracht. Ben je geïnteresseerd in een ZZP opdracht? Laat het ons weten en we regelen ZZP bemiddeling voor je. Dit houdt in dat wij het papierwerk verzorgen en jij lekker aan de slag kunt.