Menu

Kansen voor jongeren

donderdag 18 februari 2016

Twee jaar geleden startte stichting PWR House samen met het Oranjefonds en Gemeente Eindhoven het programma ‘18+ Kansen voor Jongeren’. Dit programma ondersteunt jongeren (18 t/m 23 jaar) uit regio Eindhoven zonder startkwalificatie voor vervolgopleiding of werk om actief aan de maatschappij deel te nemen. Om deze jongeren een perspectief te bieden naar werk of leerwerkplekken zijn PWR House en uitzendbureau Actief Werkt! een intensieve samenwerking aangegaan.

Een groep van gemiddeld 12 jongeren wordt gedurende 20 weken twee dagdelen per week op fysieke, mentale en sociale aspecten getraind en gecoacht door ervaren instructeurs van PWR House. Voorafgaand doorloopt iedere deelnemer een uitgebreide intakeprocedure om een programma op maat op te stellen door zelf haar of zijn doelstellingen te laten formuleren.


Houding en gedrag

Tijdens de fysieke training wordt er gewerkt aan mentale weerbaarheid maar bovenal aan houding en gedrag. Voor deze laatste aspecten wordt in het programma Midden Klein Bedrijf Goed Werknemer (MKBGW) ingezet. Zij stellen de vraag ‘Wanneer is een werknemer een goed werknemer’ centraal. Goede werknemersvaardigheden zijn voor werkgevers verreweg het belangrijkste om goed te kunnen functioneren binnen het bedrijf. MKBGW test de jongeren op 15 onderdelen, allemaal in het kader van houding en gedrag.
Naast houding en gedrag komen ook motivatie en arbeidsvaardigheden aan de orde. Dit alles wordt afgesloten met een certificaat, welke wordt onderschreven door MKB-Nederland en VNO-NCW.


Aan het werk


Om de aansluiting met onderwijs of werkgevers zo passend mogelijk te maken worden er ook loopbaangesprekken door Actief Werkt! en interessetests vanuit het UWV afgenomen. Naar wens en behoefte wordt verdere maatwerk in de vorm van taallessen, sollicitatietrainingen en workshops op het gebied van werk en onderwijs aangeboden. Halverwege het programma neemt Actief Werkt! de jongeren mee in de ontwikkelingen op de arbeids- en uitzendmarkt. Vervolgens voert de intercedente individuele gesprekken met de kandidaten. Bij een positieve indruk wordt een vervolgafspraak gemaakt voor een diepgaande intake. Vanuit deze intake worden de mogelijkheden besproken en direct contact gezocht met potentiele werkgevers.

Meer weten? Neem contact op met uitzendbureau Actief Werkt! in Eindhoven.