Menu

Heb jij meer vrijheid en flexibiliteit nodig? Dan kun je aan de slag als oproepkracht bij Tence!

dinsdag 12 januari 2016

Werken als oproepkracht is erg populair! Nu vraag jij jezelf misschien af waardoor dat komt? Onze flexcollega en oproepkracht Sharon de Groot legt het graag zelf aan jullie uit!

Maar wanneer ben je nou eigenlijk een oproepkracht?

Dit ben je wanneer  je met jouw werkgever een contract hebt afgesloten waarin is opgenomen dat een werkgever jou kan oproepen als er werk is. Een oproepcontract kan verschillende vormen hebben. De meest gebruikelijke vorm is het min-maxcontract waarin een minimaal en een maximaal aantal uren dat een werknemer per week of per maand werkt zijn opgenomen.

Tegenwoordig maken steeds meer werkgevers gebruik van allerlei kortlopende arbeidsovereenkomsten. Wist je dat het aantal banen van oproepkrachten tussen 2010 en 2015 met een derde is gestegen tot 537.000? Deze flexibele arbeidsrelaties, zoals het nul-urencontract of het oproepcontract, zijn ontzettend handig voor zowel de werkgever als de oproepkracht.

Kortom: Werken als oproepkracht is erg populair! Nu vraag jij jezelf misschien af waardoor dat komt? Onze flexcollega en oproepkracht Sharon de Groot legt het hieronder aan jullie uit! Ze werkt via Tence Inzetbureau bij Hartog & Bikker in Den Bosch:

“Ik ben nu bijna 1 jaar oproepkracht bij Tence Inzetbureau. Het bevalt mij letterlijk super! Ik hecht namelijk veel waarde aan vrijheid en flexibiliteit, daardoor levert een oproepcontract voor mij al veel voordelen op. Ik kan ook zelf bepalen of gehoor geven aan een oproep. Graag zou ik nog voor langere tijd bij Hartog & Bikker werkzaam zijn via Tence, maar mocht de situatie veranderen dan kan ik ook opgeroepen worden bij andere opdrachtgevers. Dit kan weer zorgen voor meer  afwisseling in zowel mijn werkzaamheden als werkomgeving. Ik heb als oproepkracht bij Tence extra tijd voor andere zaken zoals mijn kinderen, vriend en hobby. Ik ben zo tevreden over de dienstverlening van Tence , dat ik het zelfs promoot in mijn eigen netwerk. Voor mij heeft het werken als oproepkracht genoeg voordelen!”

Uiteraard heb je ook rechten als oproepkracht! De wet beschermt oproepkrachten o.a. door af te spreken wanneer een oproepkracht recht heeft op loon terwijl hij volgens de werkgever niet kan komen werken. Bijvoorbeeld als een oproepkracht wordt opgeroepen en er toch geen werk blijkt te zijn. Benieuwd naar nog meer rechten voor oproepkrachten? Klik dan op deze link! *

Is je interesse gewekt om als oproepkracht te werken of heb je vragen? Bel dan naar Tence: 040-2446988!

*Bron: FNV