Menu

Zo springt jouw sollicitatie eruit tijdens dé sollicitatiemaand

12 September 2018 -

Heb jij deze zomer - relaxend in je hangmat met een koud drankje in de hand - ontdekt dat je toe bent aan een nieuwe baan? Of heb je een paar weken geleden je opleiding afgerond en wordt het toch écht tijd om aan de bak te gaan? Dan zit er maar één ding op: solliciteren, solliciteren en nog eens solliciteren. 

Je bent alleen niet de enige met die plannen... September staat bij ons namelijk bekend als dé sollicitatiemaand. Het hoogseizoen onder de sollicitaties! Gelukkig zijn er talloze manieren om meer op te vallen.  

Tip 1: meer dan een brief

Veel bedrijven zijn gewend om een brief of een kort bericht te ontvangen als sollicitatie. En daar is helemaal niets mis mee. Maar als je écht wilt opvallen is het leuk om je sollicitatie wat persoonlijker aan te pakken. Je kunt bijvoorbeeld even naar het bedrijf bellen om wat vragen te stellen. Helemaal opvallend is een videosollicitatie. Maak een korte video van jezelf - desnoods gewoon met je smartphone - en vertel iets over jezelf en over de reden van je sollicitatie. Een originele kennismaking die je potentiële werkgever niet snel zal vergeten. 3, 2, 1... Action!

September sollicitatiemaand videosollicitatie

Tip 2: de juiste match

Natuurlijk is het ook belangrijk dat de nieuwe baan goed bij jou past én dat je dit weet uit te leggen. Solliciteer dus niet zomaar op iedere vacature, maar kijk goed of de baan geschikt is voor jou. Bij Actief Werkt! helpen we je daar graag bij. Neem contact met ons op of kom eens langs in één van onze vestigingen. Zo kun jij rustig aan ons uitleggen waar je naar op zoek bent. Wij zorgen vervolgens voor een geschikte vacature bij jou in de buurt en we voorzien je van tips en de juiste voorbereiding. Dat geeft je al een flinke voorsprong op andere sollicitanten! 

Tip 3: wees jezelf 

Eerlijkheid, vriendelijkheid en humor brengen je ver. Ook wanneer je zenuwachtig bent, is het niet erg om dit gewoon te vertellen. Zo breek je het ijs en laat je zien dat je oprecht geïnteresseerd bent in de baan. 

Tip 4: timing = alles

September is dus dé sollicitatiemaand, en ook bedrijven weten dat. Voor startersfuncties komen de meeste vacatures dan ook rond september online. De zomermaanden en de feestdagenperiode zijn doorgaans de minst handige periodes om te solliciteren (in verband met drukte of vakanties). De beste maand om te solliciteren verschilt echter per branche. In het onderwijs komen de meeste vacatures bijvoorbeeld van april tot en met juni tevoorschijn.

Over het algemeen zijn oktober, november, februari en maart de maanden waarin weinig bijzonderheden plaatsvinden bij bedrijven. Ook de komende maanden zijn dus perfect om jouw sollicitatie te versturen! 

September Sollicitatiemaand timing

Bonustip: werken in de logistiek?

Wil jij graag werken in de logistieke sector? Dan is het slim om onze vacatures de komende periode goed in de gaten te houden. De laatste maanden van het jaar zijn namelijk enorm drukke maanden op het gebied van online shopping, waardoor veel retailers in de maanden ervoor (vooral in oktober en november) al op zoek gaan naar nieuw personeel. You can do this! 

Bekijk vacatures in de logistiek