Menu

Past dat bij jou, werken bij een uitzendbureau?

4 April 2018 - Silvie van den Berg

Wat voor type baan past bij jou? Heb je veel afwisseling nodig, of wil je je kunnen focussen? Kom jij tot je recht met veel mensen om je heen, of heb je een rustige werkomgeving nodig? En heb je je wel eens afgevraagd of de uitzendbranche bij je past?

Als je dit leest overweeg je wellicht een stap naar de uitzendbranche, of misschien ben je al werkzaam in deze dynamische branche? Er zijn tal van functies denkbaar, en daarin kom je mensen tegen met allerlei verschillende achtergronden.

Bij Actief Werkt! werken intercedenten, recruiters, vestigingsmanagers, klantmanagers en klantcoördinatoren. Daarnaast hebben we nog onze specialisten: processpecialisten, salesmanagers, HR-medewerkers, flexadviseurs... en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Zoveel mensen, zoveel achtergronden, maar een paar patronen zijn wel te ontdekken.

 

Snel schakelen

Met stip op 1: snel kunnen schakelen is een voorwaarde om succesvol te zijn als intercedent of vestigingsmanager. Kunnen meeveren met de situatie bij onze klanten is onze core-business. Zijn extra mensen nodig? Of wordt er juist afgeschaald? Wij anticiperen en zijn dus altijd bezig met de wereld van morgen. Het maakt je werk afwisselend en dynamisch, maar het moet wel bij je passen. Maak jij graag af waar je aan begint, en wil je vooral grondig te werk gaan? Dan past deze flexibiliteit misschien wat minder bij je.

 

De klant centraal

We gaan voor tevreden klanten. Het liefst overtreffen we de verwachting. Dat geldt voor Actief Werkt! maar ook voor veel van onze branchegenoten. De lat ligt hoog en onze medewerkers zijn erg dienstverlenend ingesteld. Dat vraagt het vermogen om te kunnen laveren tussen de behoeften van jezelf, je flexcollega en je klant. Vind je dat een mooie uitdaging? Dan zou de uitzendbranche wel eens een mooie match kunnen zijn.

 

Een bijdrage

Als er één branche is waarin mensgerichtheid en commercie hoogtij vieren, dan is het wel in de uitzendbranche. We helpen mensen aan werk, en bevinden ons daarmee op één van de belangrijkste ‘levensdomeinen’. Mensen met een perfect cv en dito presentatie zijn het gemakkelijkst naar werk te begeleiden. De voldoening is echter vele malen groter wanneer je iemand aan een leuke baan helpt, die daarbij hulp kan gebruiken. Als je dat zo voelt, ben je een topintercedent. Het betekent dat je niet alleen gedreven wordt door snel resultaat, maar ook door het gevoel iets te kunnen bijdragen aan de maatschappij. Het maakt dat je persoonlijk bent en de mens ziet achter het cv. Toch heb je diezelfde resultaatgerichtheid ook nodig. Je zoekt de balans tussen iedereen een kans op werk gunnen, en je klant zo snel mogelijk de beste kandidaat leveren. Dat is soms best een uitdaging.

 

Collega’s om je heen

Wie ooit over de drempel van een uitzendbureau is gestapt, weet dat het een gezellige chaos kan zijn. De telefoon gaat, je bent met elkaar in gesprek, vraagt hulp, viert je succes. Kun jij je pas concentreren als het stil is? Dan zul je misschien vaak de neiging hebben om je terug te trekken in een ruimte met de deur dicht. En de vraag is of je dan past bij de uitzendbranche, waarin de rust en de stilte soms ver te zoeken zijn.

 

Herken jij het bovenstaande?  De werkelijkheid is nooit zo zwart-wit. Ook de uitzendbranche kan niet zonder grondige, rustige, meer solistische mensen…. Dus laat je zeker niet weerhouden en kijk gerust eens bij onze vacatures!