Menu

Ongelukken voorkomen? 5 dingen die je níet moet doen!

16 November 2018 -

Au! Je stoot je teen tegen de tafelpoot, je hand zit klem tussen de autodeur of je glijdt met je gladde schoenen op de trap onderuit. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker als je een pechvogel bent. 

Speciaal voor de klunzen onder ons, geven we daarom 5 voorbeelden van dingen die je juist niet moet doen op de werkvloer. Stiekem lijkt dit jou misschien logisch, maar een geheugensteuntje kan geen kwaad. Zo voorkom je onnodige ongelukken in iedere branche!

1. Slaapwandelend de werkvloer op

Een goede nachtrust is het halve werk! Wanneer jij luid geeuwend en met je ogen nog half dicht 's ochtends het bedrijfspand binnenstapt, belooft dit niet veel goeds. Want als jij slaapwandelend je werkzaamheden uitvoert, liggen er gegarandeerd ongelukken op de loer. Herkenbaar? Ga dan vaker op tijd naar bed en zorg voor een goede nachtrust wanneer je moet werken. 

Actief Werkt ongelukken voorkomen

2. Praten, werken en... vallen

Blauwe plekken, schrammen en bulten zijn jou als ware kluns niet vreemd. Sommige mensen zijn nu eenmaal onhandig, zeker wanneer het op fysiek werk aankomt. Weet jij dit van jezelf? Probeer dan niet te veel te multitasken. Dus bewaar je grootse verhalen over je weekendavonturen voor de kantine, en praat niet honderduit terwijl je bezig bent met gevaarlijke werkzaamheden. Let goed op waar je loopt en concentreer je op je werk. En tot slot: accepteer dat je weleens een kleine blunder maakt.  

3. Al feestend naar je werk gaan

Heb jij 's avonds een te gek feest dat je echt niet wilt missen, terwijl je de volgende dag eigenlijk moet werken? Dan heb je een aantal opties. De meest verstandige keuze is om de dag na het feest vrij te nemen (als dat mag van je werkgever). Zo kun je 100% genieten van je avond en hoef je je niet in te houden. 

Is dat niet mogelijk? Dan wil je natuurlijk álles behalve met een kater naar je werk gaan. Oftewel: ga vroeg naar het feestje - zodat je ook wat eerder weg kunt gaan - én probeer niet (te veel) te drinken. Zo verschijn je weer fris en fruitig op je werk!

Actief Werkt! voorkom ongelukken

4. Niet goed uit je doppen kijken

Zelfs al werk je áltijd met je handen, zijn je ogen alsnog het allerbelangrijkst! Zorg er dus voor dat je goed uit je doppen kijkt. Hoe doe je dat? Nou, in ieder geval door geen haar voor je ogen te hebben hangen of door geen onhandige pet te dragen. Heb je het idee dat je ogen erop achteruit gaan? Durf dan toe te geven dat je leeftijd begint te tellen en kies voor een bril of lenzen ;-). 

Actief Werkt! opletten

5. Leven in een droom

Ben jij een dromerig type die helemaal in zijn eigen gedachten en fantasieën op kan gaan? Hmm, dan bestaat de kans dat je er niet helemaal bij bent. Focus is de sleutel! Wanneer je werkdag erop zit, mag je weer leven in je eigen droom.