Menu

Melissa maakt haar droom waar en wordt chauffeur

22 August 2019 - Silvie van den Berg

 

Melissa is sinds kort trotse bezitter van haar vrachtwagenbewijs, én heeft via onze vacatures in de logistiek een baan gevonden als chauffeur bij Renewi, één van de grootste afvalverwerkers vanNederland. Dit kwam haar zeker niet aanwaaien, maar ze is blij dat ze dit nu heeft bereikt. Hier lees je haar verhaal.

 

MelissaJeugddroom

Melissa haalde afgelopen zomer het nieuws. Bij Omroep Brabant wijdden ze een item aan de mensen die tijdens de extreme hitte van een paar weken geleden werkten in de afvalverwerking. Je kunt je voorstellen dat dat pittig is. Je bent buiten, dus aan de zon valt niet te ontsnappen. Je bent constant in beweging, daar krijg je het ook niet koeler van. Melissa werkte eerst als huisvuilbelader, maar maakte onlangs de stap naar chauffeur. Hoe ging dat in zijn werk?

 

Melissa: "Als klein meisje wilde ik altijd al vrachtwagenchauffeur worden! Mijn vader reed ook als chauffeur en ik mocht wel eens met hem mee.". Toch verloor Melissa die droom uit het oog, zoals het vaak gaat. Ze kwam enkele maanden geleden bij Actief Werkt! terecht toen ze solliciteerde naar de baan van huisvuilbelader. 

Melissa: "Ik kende Actief Werkt! al. Ik had lang geleden ook al eens via hen gewerkt. Helaas was dat niet helemaal goed verlopen. In die periode ging het niet zo goed met mij. Ik was dus erg blij dat ik opnieuw een kans kreeg."

Al snel volgde nóg een mooie kans; Nelleke, opleidingsconsulent bij Actief Werkt!, besprak met Melissa de mogelijkheid om haar vrachtwagenrijbewijs te halen dankzij een opleiding tot chauffeur, én daarna direct als chauffeur aan de slag te gaan. Melissa reageerde enthousiast! Haar jeugddroom was misschien naar de achtergrond geraakt, maar ze was hem nog niet vergeten.

 

Teamwork

Het opleidingstraject dat volgde was intensief. Het praktische deel niet, daar 'fietste' ze zo doorheen. Het theoretisch deel vond Melissa wel lastig. "Dat ik dyslexie heb maakte het extra moeilijk. Gelukkig heeft Nelleke geregeld dat ik mijn examens mondeling mocht doen. Dat scheelde heel wat stress, en toen ging het gelijk goed. Eigenlijk is het me allemaal heel erg meegevallen. Alleen door de lange wachttijden bij het CBR duurde het wel lang."

Over de vraag wat Melissa leuk vindt aan haar baan als chauffeur in afvalverwerking, hoeft ze niet lang na te denken: "Dat je echt als team werkt. Je zit wel alleen in die cabine, maar samen met de beladers werk je echt samen. Iedereen denkt en kijkt met elkaar mee, heel tof!"

Wil je meer weten? Alle info over de opleiding tot chauffeur, en hoe je Nelleke kunt bereiken om je vragen te stellen, vind je hier.