Menu

Gezond en fit aan het werk.

30 November 2017 - Silvie van den Berg

Als werkgever van dagelijks 6000 flexcollega's vinden wij het belangrijk dat zij veilig werken. Wie fit en gezond aan het werk is, is gelukkiger aan het werk, met meer energie. Het verbetert je inzetbaarheid en het vergroot daarmee dus ook je kansen op de arbeidsmarkt. We geven daarom tips over veilig werken), informatie over veiligheidsrisico's en we stellen persoonlijke beschermingsmiddelen beschikbaar.

Actief Werkt! fit en veilig

Werk je in een productiebedrijf, met machines of met chemische stoffen? Grote kans dat je dan in aanraking komt met serieuze veiligheidsvoorschriften. Misschien heb je er wel een speciale opleiding voor moeten volgen. Maar veiligheid is ook een belangrijk thema als je werkt in een magazijn, winkel of in een kantooromgeving.

Een gezonde basis

Als je lichamelijk en geestelijk 'fit' bent, ben je gelukkiger, gezonder en productiever in je werk. Dat je fit en gezond blijft door voldoende te slapen en gezond te eten, spreekt voor zich. Het valt niet altijd mee, maar het is inpasbaar in ons werkende leven. Maar hoe blijf je in beweging, als je fulltime werkt?

Zitten is het nieuwe roken

Onlangs werden de beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad aangepast. Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat mensen die veel stilzitten en weinig bewegen een groter risico lopen op hart- en vaatziekten en vroeger sterven. Volgens de nieuwe beweegrichtlijnen zouden volwassenen wekelijks tenminste twee en een half uur matig intensief moeten bewegen.

Heb je geen tijd om naar de sportschool te gaan? Vraag je dan eens af wat je wél kunt doen om te blijven bewegen. Met enige creativiteit en goede wil kom je een heel eind.

Tips om te blijven bewegen

• Parkeer je auto eens bewust wat verder weg.
• Balansoefeningen kun je gemakkelijk doen als je staat te tanken, strijken of tanden poetsen. Het is goed voor je spieren en helpt rug-, heup- en knieklachten te verminderen.
• Neem de trap in plaats van de lift.
• Loop eens naar je collega toe als je een vraag hebt, in plaats van bellen of mailen.
• Neem geen kan water of koffie mee naar je bureau, maar grijp je kans om wat meters te maken richting de keuken. 
• Lunchwandelen geeft je altijd een boost. Laat je schoenen geen excuus zijn, gewoon een paar sneakers meenemen.
• Oefeningen voor achter je bureau vind je via Google en Youtube

Goede tips, of open deuren? Vaak wéten we wel wat we kunnen doen, maar moeten we er af en toe aan herinnerd worden. Mocht je nog een aanvulling hebben, laat het ons dan zeker even weten!