Menu

De beste tips om de vakantiebaan van jouw dromen te scoren

7 May 2018 -

Het zonnetje schijnt weer vaker, de vogeltjes fluiten vrolijk en de temperaturen buiten beginnen te stijgen. De zomervakantie is al bijna in zicht en binnenkort heb je zeeën van tijd. Wil jij een extra zakcentje verdienen? Dan is de zomervakantie een uitgelezen kans om dat te doen. Heb jij er al over nagedacht wat voor vakantiebaantje je het liefst zou willen? Begin nu alvast met oriënteren en scoor de vakantiebaan van jouw leven. Actief werkt geeft jou graag 5 tips!

1. Begin op tijd

De leukste vakantiebaantjes worden snel gevuld. Begin dus op tijd met het oriënteren en solliciteren naar een vakantiebaan. Houd bijvoorbeeld onze vacatures in de gaten en wie weet, misschien zit jouw ideale vakantiebaan er wel bij. Of stel eenvoudig een vacature alert in en dan laten wij jou direct weten als er een nieuwe vacature beschikbaar is in het vakgebied waar jij graag wilt werken.

2. Spreid je kansen

Focus niet op één vacature, maar neem je tijd en maak een lijstje met verschillende leuke vacatures. Als je je op één vacature blijft focussen en je krijgt de baan uiteindelijk toch niet, dan loop je kans dat andere leuke vacatures al gevuld zijn. Dus solliciteer vooral op meerdere vacatures. Zo vergroot je de kans op een leuke vakantiebaan.

Meisje verkoopt ijs

3. Bel of ga persoonlijk langs

Het sturen van standaard motivatiebrieven en CV’s is ondertussen wel een beetje achterhaald. Mensen houden van persoonlijk contact. Als je belt of langsgaat, blijf je beter hangen in het geheugen van je toekomstige werkgever en maak je meer kans op die leuke vakantiebaan. Wees dus niet bang om langs te gaan of de telefoon te pakken en wat vragen te stellen over de functie.

4. Wees creatief

Neem voor de verandering eens een sollicitatie filmpje op of maak een sollicitatie vlog en overtuig je toekomstige werkgever van jouw talenten. Zo val je niet alleen op, maar laat je ook meteen zien dat je creatief bent en lef hebt.  

5. Pimp je CV

Doe eens gek en maak een origineel CV. Op het internet zijn er verschillende originele en creatieve CV lay-outs beschikbaar, die je (gratis) kunt downloaden en gebruiken. Hiermee fris je jouw CV binnen no-time op en spring je er lekker uit!

Last but not least: zorg voor een net e-mailadres waarmee je solliciteert. Een e-mailadres dat veel rare woorden of tekens bevat wordt niet snel serieus genomen. Houd het simpel en gebruik bij voorkeur gewoon je eigen naam. Zo kom je professioneler over en maak je meer kans op de baan.

Pas wel op dat je niet te ver doordraaft in de creativiteit en zorg ervoor dat jouw manier van solliciteren wel past bij de functie die jij graag wilt. Heb je vragen of kun je wel een beetje hulp gebruiken? Neem dan gerust contact met ons.