Menu

Blijf sterk en gezond

30 november 2020 -

Je hoort ons regelmatig over veiligheid en gezondheid. Als werkgever van duizenden flexcollega’s, vinden wij het superbelangrijk dat jij je werk veilig kunt doen. Ook in dat opzicht is 2020 een bijzonder jaar.


De coronacrisis vraagt veel van ons allemaal. Overal word je er mee geconfronteerd. In de media, op je werk en in je privéleven. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat dit iets met ons doet. Onlangs nog bleek uit onderzoek dat meer dan de helft van de jongeren zich gespannen, angstig of gestrest voelt door de coronacrisis.

Als je daar last van hebt is een belangrijke eerste stap dat je nagaat waar je gevoel vandaan komt. Maak je je zorgen om het behoud van je werk? Heb je financiële stress? Gaat het om je gezondheid of die van de mensen om je heen, of mis je sociale contacten? Je bent zeker niet de enige. Er is hulp en je kunt er iets aan doen.

  • Een gezonde leefstijl helpt om mentaal fit te blijven. Eet gezond en zorg voor voldoende slaap en beweging.
  • Structuur in je dag helpt ook. Bijvoorbeeld elke dag op dezelfde tijd opstaan.
  • Je kunt je zorgen en ongerustheid verminderen door minder vaak te kijken of luisteren naar berichtgeving in de (sociale) media.
  • Ga af op de feiten. Zoek betrouwbare informatiebronnen, zoals de websites van de Rijksoverheid of het RIVM.
  • Praat over je emoties. Krop ze niet op. Praten met mensen die je vertrouwt kan helpen. Hou contact met vrienden, familie en collega’s via e-mail en telefoon.
  • Als je er met je eigen omgeving niet uitkomt, zoek dan contact met bijvoorbeeld je huisarts.

Luisterlijn


De luisterlijn

Wil je met iemand praten, heb je behoefte aan een luisterend oor? Daarvoor heeft de Rijksoverheid de 'Luisterlijn' in het leven geroepen. Je kunt ze dag en nacht bereiken via 0900-0767 (ook chat of email).

 

 

 

Als flexcollega van Actief Werkt! kun je je zorgen natuurlijk ook altijd delen via je contactpersoon bij Actief Werkt!

Contact