Menu

Benieuwd naar de 5 branches met de meeste vacatures?

29 January 2018 -

Bij Actief Werkt! hebben we inzicht in de meest uiteenlopende branches en bijbehorende banen. Bij ons uitzendbureau zijn namelijk structureel zo’n 800 vacatures beschikbaar. Ben jij benieuwd in welke branche momenteel de meeste vacatures openstaan? Oftewel, waar jij de grootste kans hebt om direct aan de slag te gaan? Lees dan snel verder.

Actief Werkt! branches

Als allesomvattend uitzendbureau zijn wij in diverse vakgebieden actief. Van de bouw tot de horeca en van marketing tot techniek: over iedere sector kunnen wij je wel iets vertellen. Op basis van het aantal vacatures en aanvragen weten wij als geen ander welke branches het meest populair zijn om momenteel aan de slag te gaan.

Hieronder vertellen we je meer over de top 5 vakgebieden waarin de meeste vacatures openstaan. Maar ook in andere branches als transport, de bouw en administratie/financieel bieden wij talloze vacatures door heel Nederland aan.

1. Productie / uitvoerend

Het vakgebied productie en uitvoerend is momenteel bij ons met stipt op 1 de meest populaire categorie wanneer je kijkt naar het aantal vacatures. De reden hiervoor is vooral dat het vakgebied ontzettend veel uiteenlopende functies omvat. Denk bijvoorbeeld aan productiemedewerkers, schoonmakers, chauffeurs, monteurs en operators. Wanneer je op zoek bent naar een baan in de productie of naar een functie met uitvoerende werkzaamheden, is de kans dus vrij groot dat je een passende vacature bij jou in de buurt vindt.

2. Techniek

Ben jij een technische alleskunner? Ook dan is er keuze uit talloze technische vacatures. In het vakgebied techniek staan bij ons momenteel namelijk ruim 100 vacatures open. Of je nu een leerling monteur of een ervaren kwaliteitsinspecteur bent (of wilt worden): in deze aantrekkelijke branche is op het moment zeker genoeg werk voor jou. Ook hier zijn de functies uiteenlopend, van teamleiders productie tot tekenaars en van installateurs tot servicemonteurs.

Branches met meeste vacatures

3. Schoonmaak

Ook in de branche schoonmaak heb jij een grote kans om direct aan de slag te gaan. Hoewel je in eerste instantie vooral denkt aan het schoonmaken van winkels en kantoorpanden, staan er ook diverse functies open voor meer industrieel schoonmaakwerk waarbij fysieke kracht een rol speelt. De branche is stukken uiteenlopender en uitdagender dan je wellicht zou verwachten. Van treinen en zorginstellingen tot auto’s en scholen: enthousiaste schoonmakers kunnen we altijd gebruiken!

4. Inkoop / logistiek

Gek op logistieke processen? Of enthousiast over de afwisselende wereld van de inkoop? Dan is Inkoop en Logistiek het juiste vakgebied voor jou. Niet alleen vind je in deze branche veel vacatures, maar de vacatures logistiek bieden vaak ook veel doorgroeimogelijkheden voor de toekomst. Je kunt hierbij denken aan banen als magazijn- en productiemedewerkers, chauffeurs, orderpickers, productieplanners, inkopers en service coordinators.

Branches met meeste vacatures

5. Commercieel / verkoop 

Tot slot blijken werknemers in de verkoop en commercie tegenwoordig zeer gewild, want ook dit vakgebied heeft een plekje in onze top 5 veroverd. Storemanagers, commercieel medewerkers, accountmanagers, klantenservice medewerkers en verkopers zijn slechts enkele voorbeelden van vacatures in de verkoop of commerciële branche. Dus ben jij een commerciële salestijger? Dan zit je met het huidige aanbod aan vacatures wel goed.